Deser rabarbarowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Można do niego wykorzystać zamrożone truskawki i rabarbar

Składniki:

  • 200g mrożonych truskawek
    300g musu rabarbarowego
    2 łyżki cukru waniliowego
    400 ml śmietany 30%
    1 czubata łyżka cukru pudru

Deser rabarbarowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mrożone truskawki i mus z rabarbaru umieścić w garnuszku i pozostawić w temperaturze pokojowej do lekkiego tylko rozmrożenia. Wsypać cukier waniliowy i zmiksować blenderem na gładką zmrożoną masę.

    Śmietanę mocno schłodzić, ubić na sztywno, dodać łyżkę cukru pudru, zmiksować.

    Do kieliszków lub wysokich pucharków nakładać warstwy deseru: łyżkę ubitej śmietany, 2 łyżki musu truskawkowo-rabarbarowego, znów śmietana, mus i na koniec śmietana. Udekorować listkiem mięty i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy