Deser grecki z musem truskawkowym

4.5 (170 ocen)

Idealny deser na letnie podwieczorki.

Składniki:


  • 400 g jogurt grecki
    150 g cukru pudru
    400 g truskawek
    150 g cukru pudru
    1 szt żelatyna deserowa fix
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser grecki z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem dolać 2/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kieliszków. Truskawki umyć oczyścić z szypułek,dodać cukier puder i zmiksować na mus.Do musu truskawkowego dodać 1/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kieliszków.Deser schładzamy kilka godzin w lodówce.Przed podaniem udekorować truskawką i listkami mięty.

Porady

Truskawki możemy zastąpić malinami, lub borówkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować