Deser dla diabetyków

4.5 (166 ocen)

Smaczny i szybki deser, na który mogą sobie pozwolić osoby chore na cukrzycę.

Składniki:

  • Na galaretkę truskawkową:
    • Szklanka truskawek
    • Szklanka wody
    • 3 łyżki żelatyny
    Na białą warstwę
    • 2 serki homogenizowane naturalne
    • Trochę wody
    • 4 łyżeczki żelatyny
    Dodatkowo:
    • 2 szklanki truskawek
    • Kilka wafelków bezcukrowych

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser dla diabetyków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretka: Owoce zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 15 minut do miękkości truskawek, zmiksować blenderem i dodać żelatynę. Mieszać tak długo, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
    Do pucharków ułożyć po kilka pokrojonych truskawek i zalać je galaretką.
    Wstawić do lodówki
    Biała warstwa :Żelatynę namoczyć w paru łyżkach wody, a gdy napęcznieje podgrzać ją do rozpuszczenia, połączyć z serkami, dokładnie wymieszać.
    Nałożyć na stężoną galaretkę .
    Wafelki pokroić w paseczki i udekorować nimi wierzch deseru.
    Schłodzić w lodówce.

Porady

Przepis na 4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować