Deser chmurki na niebie

0 (0 ocen)

Prosty, smaczny i bardzo efektowny deser, który prezentuje się pięknie na stole.

Składniki:

  • 2 Niebieskie Galaretki
    300ml kremówki 30%
    350g serka mascarpone
    3 łyżeczki cukru pudru
    dekoracje np.wiśnie koktajlowe.

Deser chmurki na niebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka 1. Galaretki rozpuścić w 3/4 l. gorącej wody. Pozostawić do stężenia. Zimne galaretki drobno pokroić lub podusić widelcem.
  • deser 2. Galaretkę przekładamy do kieliszków wypełniając dno.
  • kremówka 3. Kremówkę z mascarpone ubić, dodać cukier puder.
  • kremówka 4. Następnie z kremówkę z mascarpone przekładamy w rękaw cukierniczy i zdobimy brzeg kieliszka tworząc chmurki. Można użyć do tego również łyżeczki. Jeśli mamy już chmurki to delikatnie dodajemy posiekaną galaretkę aby zakryć kremówkę. Wierzch udekorować kleksem śmietany i wisienką lub truskawką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy