DESER BUDYNIOWY Z PRAŻONYMI ORZESZKAMI I SYROPEM KLONOWYM

0 (0 ocen)

Prosty i przepyszny deser. Zachwyci małe i duże łasuchy.

Składniki:

  • - 1 litr mleka

    - 1 budyń czekoladowy

    - 1 budyń waniliowy

    - opakowanie orzeszków ziemnych niesolonych (100g)

    - syrop klonowy

Deser budyniowy z prażonymi orzeszkami i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej kolejności ugotować budyń waniliowy według przepisu na opakowaniu. Przelać do salaterek, wygładzić powierzchnię i odstawić do ostygnięcia. Następnie ugotować budyń czekoladowy i wylać na przestudzony budyń waniliowy. Na suchej patelni uprażyć orzeszki, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzone wyłożyć na deser i polać syropem klonowym. Gotowe.

Porady

Jeśli nie lubimy orzechów możemy uprażyć obrany słonecznik.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy