Deser z granolą i musem truskawkowo - rabarbarowym

0 (0 ocen)

Deser pyszny, zdrowy, lekki i szybki do przygotowania.

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    250 ml naturalnego jogurtu
    5-6 łyżek granoli

    MUS RABARBAROWO - TRUSKAWKOWY:

    2 łodygi rabarbaru
    250 g truskawek
    50 ml wody
    1 łyżka miodu

Deser z granolą i musem truskawkowo - rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MUS:

    Rabarbar i truskawki umyć i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do rondelka, dodać wodę i miód. Gotować ok. 10 min na małym ogniu. Owoce przełożyć na sito, odczekać chwilę, odsączyć. Owoce zmiksować na mus. Wystudzić.
  • 2. Do pucharka lub szklanki wsypać połowę granoli, następnie połowę jogurtu i połowę musu. Czynność powtórzyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy