deser z budyniem i galaretką

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

świetny sposób na chandrę :)

  • 30 min

Składniki:

  • składniki:
    1 budyń
    500ml mleka
    2 x 5 łyżeczek żelatyny
    2 x 200ml wrzątku
    2 x 300 ml zaprawy (malinowa i pomarańczowa)
    słodzik
    1 mały jogurt naturalny
    4 łyżki serka homo
    4 łyżki mleka w proszku
    sok z cytryny, ewentualnie skórka
    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z budyniem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * do dwóch garnków wsypujemy po 5 łyżek żelatyny, zalewamy wrzątkiem i dodajemy zaprawę - mieszamy - odstawiamy do wystygnięcia
    * budyń ze słodzikiem gotujemy wg przepisu - odstawiamy do wystygnięcia
    * gdy galaretki są zimne, wlewamy do szklanki jeden kolor, i wkładamy do lodówki
    (garnek z drugą galaretką również wkładamy do lodówki)
    * do zimnego budyniu dodajemy mleko w proszku, serek i miksujemy
    budyń dzielimy na 3 części:
    - jedną zostawiamy bez zmian
    - do drugiej dodajemy jogurt, sok z cytryny i słodzik - mieszamy
    - do trzeciej dodajemy łyżeczkę kakao - miksujemy
    * na gotową galaretkę nakładamy kolejno: budyń, galaretkę, budyń z kakao, budyń z cytryną, posypujemy kakao

Porady

(u mnie na górze oprócz kakao, są migdały i wiórka kokosowe) szklanki 250ml :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować