Deser na masie budyniowej z galaretką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonały przepis dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kuchnią. Deser jest łatwy w wykonaniu, nie wymaga skomplikowanych składników ani szczególnych zdolności. Smakuje jak sernik.

  • 50 min

Składniki:

  • - 60-70 szt. herbatników
    - 3 budynie waniliowe
    - litr mleka
    - 1,5 kostki margaryny zwykłej
    - 3 galaretki cytrynowe
    - 2 galaretki truskawkowe
    - owoce do udekorowania (banan, malina, truskawka, brzoskwinia, ananas)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser na masie budyniowej z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyścielić papierem śniadaniowym i pokryć jedną warstwą herbatników. 3 budynie zagotować na litrze mleka (żeby masa była gęstsza). Po ugotowaniu zdjąć z ognia i od razu wsypać 3 galaretki cytrynowe, energicznie mieszając aż powstanie jednolita konsystencja. Odstawić do wystudzenia, następnie wrzucić 1,5 kostki margaryny i wymieszać mikserem. Gotową masę wylać na blachę i przykryć warstwą herbatników. Można udekorować owocami. 2 galaretki truskawkowe (lub inne smaki wedle uznania) rozpuścić w litrze gorącej wody, wystudzić i gdy już będą tężeć wylać na wierzch. Blachę wstawić do lodówki i po kilku godzinach deser jest gotowy do spożycia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować