Deser warstwowy z karmelową gruszką

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Wyjątkowość tego deseru zawszęcza się serkowi mascarpone. Wystarczy zminić dodatki, aby uzyskać przepis na nowy stary deser.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 duża gruszka
    - 250g serka mascarpone
    - 250ml śmietanki 30%
    - 150g biszkoptów
    - 4 łyżki cukru
    - 2 łyżku cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser warstwowy z karmelową gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubijamy śmietankę na sztywno. Dodajemy serek i cukier puder i miksujemy jeszcze przez chwilę.
  • 2. W garnku karmelizujemy cukier. Pokrojoną w kostkę gruszkę wrzucamy do garnka i dokładnie obtaczamy w karmelu.
  • 3. W pucharku lub miseczce układamy warstwowo biszkopty, krem i gruszkę.

Porady

Należy pamiętać, że karmel na gruszkach nie może być gorący.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować