Pyszna i zdrowa. delikatna surówka z warzywami startymi na tarce o małych oczkach-delikatna i wspaniała!!!Bomba witaminowa!Polecam jako dodatek do drugiego dania:)
15 min
Składniki:
1 mała , główka czerwonej kapusty
1 jabłko
2 małe marchewki
3 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzka musztardy stołowej
Delikatna surówka z czerwona kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyścić i zetrzeć na tarce o wiekszych oczkach.
Wsypać do miski, posypać szczyptą soli, wymieszać z 2 łyżkami oliwy idelikatnie ja ubić drewniana łyzką
Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać z sokiem z cytryny i połączyć z kapustą. Dodać pozostałe 2 łyzki oliwy i musztardę, wymieszać, doprawić do smaku .Smacznego:)
Komentarze