Delicje w galaretce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis zawsze się udaje

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag cukru
    20 dag mąki
    9 białek
    15 dag kokosu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem:
    Kostka masła
    0,75L mleka
    2 budynie wiśniowe lub malinowe
    2 galaretki wiśniowe
    galaretka pomarańczowa
    2 opakowania "Delicji"
    3 łyżki cukru
    4 żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delicje w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:
    Białka ubijamy na sztywną pianę,którą daje się kroić nożem.Nadal ubijając dodajemy po trochę cukru.Następnie wsypujemy suchy mak i kokos oraz proszek do pieczenia.Wszystko razem mieszamy delikatnie łyżką.Gotowe ciasto wylewamy na dużą formę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem.Pieczemy w temp.170 stopni około 40 minut.Gdy ciasto zacznie odchodzić od brzegów formy jest upieczone.
    Wykonanie kremu:
    Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w szklance wody.Masło ucieramy mikserem do białości.Następnie dodajemy 4 żółtka i dalej ucieramy.Budynie gotujemy używając do nich 0,75L mleka i cukier.Zimny budyń dodajemy powoli do utartego masła i ucieramy na puszysty krem.Pod koniec ubijania wlewamy powoli tężejące galaretki wiśniowe i dalej dokładnie ucieramy.Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy cały krem.Na kremie układamy delicje(czekolada do góry) i zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową.

Porady

Ciasto przygotuj w wysokim naczyniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować