Delicja brzoskwiniowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem , dodajemy olej i ocet, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy o średni. 22 cm i pieczemy 25 min w 180 st.
Z upieczonego ciasta odcinamy 1 cm na całym obwodzie i dookoła ustawiamy biszkopty.
2.Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie osączamy i miksujemy, dodajemy jogurt i cukier mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i łączymy z masą.
Ubijamy śmietanę i delikatnie mieszamy z musem. Wykładamy na biszkopt i chłodzimy.
3.Delicje wykładamy na torcie czekoladą w górę.
4.Mus kokosowy: Mleczko kokosowe łączymy z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Śmietankę ubijamy i łączymy z masą. Wykładamy na tort. Chłodzimy. Dekorujemy.
Komentarze