Delicja brzoskwiniowo-kokosowa

0 (0 ocen)

Polecam wszystkim miłośnikom lekkich torcików.

Składniki:

  • Spód
    3 jajka
    100 g cukru
    1 cukier waniliowy
    7 łyżek oleju
    1 łyżka octu
    120 g mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia

    1 opakowanie delicji pomarańczowych
    1 opakowanie podłużnych biszkoptów

    Mus brzoskwiniowy:
    1 puszka brzoskwiń w syropie 850 ml
    300 g jogurtu naturalnego
    125 g cukru
    7 łyżek żelatyny
    300 g śmietany 36 %
    Mus kokosowy:
    200 ml mleczka kokosowego
    75 g cukru
    3 łyżeczki żelatyny
    200 g śmietany 36 %

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delicja brzoskwiniowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem , dodajemy olej i ocet, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy o średni. 22 cm i pieczemy 25 min w 180 st.
    Z upieczonego ciasta odcinamy 1 cm na całym obwodzie i dookoła ustawiamy biszkopty.

  • 2. Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie osączamy i miksujemy, dodajemy jogurt i cukier mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i łączymy z masą.
    Ubijamy śmietanę i delikatnie mieszamy z musem. Wykładamy na biszkopt i chłodzimy.
  • 3. Delicje wykładamy na torcie czekoladą w górę.
  • 4. Mus kokosowy: Mleczko kokosowe łączymy z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Śmietankę ubijamy i łączymy z masą. Wykładamy na tort. Chłodzimy. Dekorujemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować