De volaille z pieczarkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule obieramy, kroimy w kostkę, smażymy na maśle do odparowania wody z pieczarek. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso mielimy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, dokładnie mieszamy. Na dłoń nakładamy niewielką ilość mięsa, nakładamy porcję farszu i zlepiamy formując podłużne de volaille. Obtaczamy w mące, układamy na talerzu, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażymy w głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Porady
De volaille podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.
Komentarze