de volaille z fetą i tagliatelle z paprykowym pesto

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wszyscy znamy klasyczną wersję de volaille z serem, bądź pieczarkami. Ja chciałam przełamać ten smak dlatego wymyśliłam zupełnie coś innego. Piersi wykonane w ten sposób są mniej kaloryczne a takze delikatne w smaku i wyjątkowe.

  • 40 min

Składniki:

  • filety z kurczaka
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    2 ząbki czosnku
    ser feta
    bazylia
    oregano
    ostro i słodka papryka
    pieprz, sól
    makaron tagliatelle
    oliwa z oliwek
    1 czerwona cebula
    garść migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

De volaille z fetą i tagliatelle z paprykowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz do de volaille: ser feta rozgniatamy z cebulą pokrojoną w drobną kosteczke, pieprzem oraz ziołami(oregano i bazylia)
    Paprykę zieloną i żółtą kroimy w cienkie paseczki.
    Rozbite filety z kurczaka smarujemy wykonanym farszem i układamy pokrojone paseczki papryki. Zawijamy w rulon.
  • 2. Gotowe roladki posypujemy równomiernie mieszanką przypraw tj: oregano, pieprz, sól, ostra i słodka papryka. Tak przygotowane piersi z kurczaka gotujemy pod przykryciem na parze ok 20 min.
  • 3. Pesto paprykowe: czerwoną, zieloną i żółtą paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy ok 8-10 min na patelni. Następnie w miseczce mieszamy rozgniecione 2 ząbki czosnku, garść migdałów, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz i bazylię oraz podsmażoną paprykę. Wszystko razem blendujemy na jednolitą masę. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    po ugotowaniu mieszamy pesto z makaronem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować