de Volaille z masłem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjny de Volaille jest z czystym masłem ale dziś pofantazjowałam. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler

  • 60 min

Składniki:


  • 4 filety piersi kurczaka
    ok 100 g masła 82 %
    natka pietruszki, kolendry, szczypiorku, tymianku ewentualnie ząbek czosnku
    jajko
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki mąki
    sól i pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

De volaille z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozetrzeć z odrobiną soli i posiekanymi ziołami, uformowac 4 wałki i włożyc do lodówki. W tym czasie piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Uważać zeby się nie podziurawiły, oprószyć solą i pieprzem. Na każdej położyć wałeczek z masła i zawinąc mięso w roladkę. Roladki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce. Najlepiej jest je odstwić do lodówki na ok 30 min. Nastepnie smażymy de Volaille na gorącym głębokim tłuszczu ok 10 minut. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować