Daktyle nadziewane marcepanem.

5 (1 ocen)

Marcepan i daktyle to idealne połączenie.

Składniki:

  • 20 dag masy marcepanowej
    50 g czekolady
    3 łyżki likieru amaretto
    daktyle
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Daktyle nadziewane marcepanem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy i mieszamy z likierem. Masę marcepanową kroimy w kosteczkę i powoli dodajemy do czekolady, ucieramy wszystko na gładko.
  • 2. Daktyle rozcinamy i usuwamy pestki, następnie nadziewamy za pomocą szprycy masą marcepanową. Dekorujemy np. płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować