Czeska zupa cebulowa

4.48 (192 ocen)

Znakomita wersja pysznej francuskiej zupy w czeskim wydaniu.

Składniki:

  • 4 duże cebule białe
    2-3 łyżki masła+łyżka oliwy
    4 szklanki wywaru (wołowy z warzywami idealny)
    1 szklanka piwa ciemnego (czeskiego)
    świeże oregano
    opcjonalnie 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Czeska zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku z grubym dnem na maśle z oliwą podsmażamy posiekaną w piórka cebulę. Kiedy się zarumieni zalewamy wywarem i gotujemy. Jeżeli chcemy, możemy dołożyć wyciśnięty przed praskę czosnek, Całość doprowadzamy do wrzenia dolewamy piwo, wkładamy posiekane oregano i gotujemy 5 minut.
    Zupę podajemy z grzanką serową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować