Czerwony barszczyk wigilijny z gwiazdkowym makaronem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zrobiłam próbę makaronową generalna będzie w Wigilię. Postanowiłam zagnieść makaron i wyciąć z niego gwiazdki. Praca była żmudna, ale efekt przerósł moje oczekiwania.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bulion warzywny: 2 litry
    - kwas buraczany: 50 mililitrów
    - prawdziwki suszone: 2 sztuki
    - śliwki suszone: 4 sztuki
    - olej lniany tłoczony na zimno: 2 łyżki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - sol i majeranek: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny: 2 szczypty

    - mąka: 2.5 szklanki
    - jaja: 2 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Czerwony barszczyk wigilijny z gwiazdkowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwony barszczyk wigilijny z gwiazdkowym makaronem 1. Barszcz przygotowałam tak:
    Składniki na barszcz zagotowałam. Potem gotowałam jakieś 30 minut. Doprawiłam pieprzem.
    Ze składników na ciasto zrobiłam ciasto makaronowe. Rozwałkowałam, wysuszyłam i maleńką wykrawarką gwiazdkową ( zdobyłam w dodatku do gazety) wycięłam małe gwiazdeczki. Gotowałam w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. zahartowałam zimną wodą. Po osuszeniu rozłożyłam na talerze i zalałam gorącym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować