Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Papryka faszerowana pieczarkami, cebulą pietruszką i delikatną ricottą oraz żółtkami jaj. Pyszna i prosta potrawa.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 czerwone papryki
    25 dag pieczarek
    łyżka masła
    cebula
    20 dag ricotty
    4 - 5 surowych żółtek jaj
    pęczek pietruszki
    1 - 2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz kolorowy

Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, cebulę, czosnek kroimy podduszamy na maśle, około 5 minut. Dodajemy ricottę i zieleninę. Mieszamy. Wyłączamy ogień. Wlewamy żółtka. Doprawiamy solą i pieprzem. Papryki kroimy na pół. Nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu wysmarowanym masłem. Możemy podlać trochę wody. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190-200 stopni C i pieczemy około 15 minut. Podajemy z ulubioną surówką.

Porady

Papryka świetnie smakuje z sosem jogurtowo ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy