Czerwona kasza z pieczonym dorszem pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki umyć, ugotować w skórce, wystudzić, obrać, zblendować. Cebulę pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do niej buraki i podsmażyć . Wymieszać z kaszą.
2.Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem.
3.W osobnym naczyniu wymieszać otręby, bułkę, 3 łyżki oleju, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wysmarować naczynie żaroodporne olejem, położyć filety, a na nie gotową masę .
4.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 25 min. aż do zrumienienia pierzynki.
5.Wyłożyć na talerz upieczona rybkę oraz gotową kaszę. Udekorować kiełkami.
Porady
buraki można wcześniej ugotować i obrać przed samym zblendowaniem
Komentarze