Czekoladki z musem czekoladowym

0 (0 ocen)

Można stworzyć własną bombonierę - idealną

Składniki:

  • 1 1/2 tabliczka czekolady gorzkiej (150g)
    2 łyżki serka mascarpone

Czekoladki z musem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie smarujemy za pomocą pędzelka boki i dno foremki sylikonowej do czekoladek lub małych ciasteczek, wkładamy do lodówki, aby stwardniała.
    Do oddzielnej miseczki wkładamy serek mascarpone i 3-4 łyżki rozpuszczonej czekolady, dokładnie ubijamy, do uzyskania jednolitej, puszystej masy.
    Następnie masą czekoladową wypełniamy czekoladki, w 3/4 wysokości.
    Pozostałą rozpuszczoną czekoladą przykrywamy, tworząc dno naszej czekoladki. Pozostawiamy w lodówce do całkowitego stężenia. Na koniec delikatnie wyciągamy z sylikonowych foremek i układamy w kolorowym pudełeczku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy