Mój pierwszy w życiu pudding chia. Czekoladowy – bo kocham ten smak, z dodatkiem prażonych jabłek w soku z cynamonem. Wyszło bardzo smacznie i zdrowo- co ostatnio się stało wręcz jakąś nową religią ;-))
Składniki:
3 łyżki nasion chia
300 ml mleka 3,2 %
1 czubata lyżka cukru pudru
1 łyżka naturalnego kakao
2 średniej wielkości jabłka
150 ml tłoczonego soku jabłko z mango
1 łyżeczka cynamonu – mniej lubb więcej według uznania
Czekoladowy pudding chia z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Nasiona chia dodaj do słoika, i zalej mlekiem, dodaj kakao i cukier. Szczelnie zamknij słoik i mocno potrząsaj do połączenia składników.
2.Słoik wstaw do lodówki na całą noc.
3.Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne. Jabłka pokrój w dowolnej wielkości kostkę. Wrzuć na rozgrzaną suchą patelnie i smaż około 5 minut . Podlej sokiem , dodaj cynamon i mieszaj. Duś aż sos się zredukuje-wręcz wyparuje
Komentarze