Biszkopt z masą makową

4.59 (255 ocen)

Makowiec zrobiony w ten sposób jest bardzo pyszny i niczym nie ustępuje tradycyjnemu.

Składniki:

  • - upiec biszkopt z 5 jaj,przekroić na pół -

    gotowa masa makowa (w puszce)
    3 jaja
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    25 dag margaryny
    dowolny aromat
    bakalie
Wystaw ocenę:

4.59 (255 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę makową połączyć z jajami,mąką ziemniaczaną,dodać aromat i bakalie.
  • 2. W garnku zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.Gotować,aż zgęstnieje,ciągle mieszając.
  • 3. Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt,można polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować