Czekoladowo-waniliowe motyle

5 (170 ocen)

  • 12 min

Dzieci uwielbiają desery w pięknych lub zabawnych kształtach, a także kolorowe i pachnące. Warto przygotować urozmaiconą kaszkę manną i cieszyć się widokiem jedzącego z apetytem malucha.

  • 12 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    150 gramów błyskawicznej kaszy manny
    5 łyżek cukru waniliowego
    2 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowo-waniliowe motyle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko,wsypać kaszę,cukier waniliowy,zmniejszyć ogień,gotować 2-3 minuty przez cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, połowę waniliowej kaszki przelać do silikonowych foremek,(wypełniając je do połowy).
  • 2. Do reszty kaszki wsypać kakao,wymieszać,przelać do foremek z kaszką waniliową.
  • 3. Foremki z waniliowo-czekoladową kaszką odstawić w chłodne miejsce.
  • 4. Foremki odwrócić, motyle z kaszy manny wyjąć na talerzyki.

Porady

Rady:kto lubi bardzo słodką kaszę manną może dodać więcej cukru. Ten deser można wykonać używając dowolnych foremek silikonowych w ozdobnych kształtach lub salaterek. Kaszkę można posłodzić miodem, dodać ekstrakt waniliowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować