Takie naleśniki to pomysł na wspaniałe śniadanie, smaczny deser lub po prostu słodką kolację. Mają w sobie wszystko co najlepsze: kremowy serek, pyszne, świeże owoce i smak czekolady. Polecam, niebo w gębie.
Czekoladowe naleśniki z jagodami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wkładamy suche składniki.
2.Dodajemy jajko i mleko i miksujemy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Ciasto odstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie smażymy cienkie naleśniki na rumiano z obu stron na patelni (na małej ilości oleju). Z tej porcji wychodzi 8 cienkich naleśników.
3.Mascarpone i twaróg ucieramy z cukrem pudrem aż do uzyskania gładkiej masy.
4. Następnie dodajemy umyte i osuszone jagody i delikatnie mieszamy.
5.Każdy z naleśników smarujemy serkiem. Wierzch posypujemy cienko cukrem pudrem i dekorujemy pozostałymi jagodami. Podajemy od razu. Życzę smacznego :)
Komentarze