Czekoladowe mini babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach (możemy też zmielić na wiórki w blenderze). Łączymy ze sobą osobno suche i mokre składniki za wyjątkiem masła i jabłka.
2.Masło roztapiamy, a następnie dodajemy jeszcze gorące do mąki. Dokładnie mieszamy. Jabłko trzemy na tarce o małych oczkach.
3.Do mąki z masłem dodajemy mokre składniki, jabłko i miksujemy przez ok 15 sekund (składniki mają się tylko połączyć, a nie utrzeć ze sobą). Na końcu dajemy startą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy łopatką.
4.Masę nakładamy do małych foremek na babeczki i pieczemy w 160*C przez ok 20 minut. Gotowe, lekko przestudzone babeczki polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
Komentarze