Czekoladowe jajka z serkiem mascarpone i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Delikatnie obcinamy wierzch czekoladowych jajek-+ delikatne kruszenie aby jajka nie były wszystkie takie same.
2.Z brzoskwiń wycinamy małe kółeczka, nieco mniejsze od średnicy czekoladowych jajek. Brzoskwinie odkładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z syropu.
3.Przygotowujemy krem: śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder.Następnie przekładamy do miski z serkiem mascarpone i mieszamy delikatnie,aż składniki się połączą.
4.Na sam koniec dodajemy śmietan-fix.
5.Rękaw spożywczy napełnij masą śmietanową. Nałóż na niego dużą końcówkę i wyciśnij masę do poszczególnych jajeczek. Zrób mały otwór na "żółtko''.
6.Odstawić do ostudzenia do lodówki na około 30-40 min
Komentarze