Czekoladowe ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
2.Margarynę roztopić i wystudzić.
3.Do ubitych jajek wlewać cienkim strumieniem margarynę, ciągle miksując na średnich obrotach. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Mieszać do połączenia składników.
4.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać nożem.
5.Ciasto wyłożyć do formy i wyrównać.
6.Posypać czekoladą i malinami obtoczonymi mąką ziemniaczaną.
7.Składniki kruszonki rozetrzeć w palcach i przykryć maliny. Piec ok. 45 - 50 minut w temp 180 stopni, do do suchego patyczka. Gdy pod koniec ciasto będzie się za bardzo rumienić, przykryć papierem do pieczenia.
Porady
Radzę upiec to ciasto w trochę większej formie. Będzie niższe, ale wydaje mi się, jeszcze smaczniejsze.
Komentarze