Czekoladowe ciasto z jagodami i truskawkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Budyniowe i owocowe - pycha

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Na spód:
    2 szkl. musli, np. SANTE
    1 łyżka masła
    2 łyżki wody

    Czekoladowa masa:
    2 szkl. napoju czekoladowego ALPRO
    2 żółtka
    3 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka czubata żelatyny
    70 ml gorącej wody

    dodatkowo:
    bita śmietana
    jagody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowe ciasto z jagodami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zmielić, dodać masło i wodę. Połączyć.
    Powstałym ciastem wyłożyć tortownicę śr. 20 cm.
    Wstawić do lodówki.
  • 2. W wodzie rozpuścić żelatynę.
    Napój czekoladowy połączyć z cukrem, mąką i żółtkami. Podgrzewać, ciągle mieszając - do zgęstnienia.
    Dodać żelatynę - pozostawić do ostygnięcia.
  • 3. Owoce - jagody i truskawki ułożyć na spodzie.
    Zalać lekko ciepłym budyniem czekoladowym. Zostawić do stężenia.
  • 4. Udekorować bitą śmietaną i jagodami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jagody Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować