CZEKOLADOWE CAKE POPS Z NUTELLĄ

3.43 (7 ocen)

  • 45 min

Cake popsy - ciasteczka/lizaki na patyku już dawno zrobiły furorę na całym świecie!Mają zwolenników zarówno wśród dzieciaków, jak i dorosłych.W zależności od składników są świetnym pomysłem na KinderBal albo inne party dla dzieci, czy też słodką, imprezową przekąskę dla dorosłych.

  • 45 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    ( ok.13 sztuk )

    * pokruszone suche ciasto ( babka , biszkopt, kruche ciastka ) - 200 g

    * mascarpone - 60 g

    * nutella - 50 g

    * czekolada mleczna - 100 g

    * olej - 1 łyżeczka

    * kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

3.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe cake pops z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Nutellę ucieramy z mascarpone na gładki krem, a następnie dodajemy do pokruszonego ciasta.

    Wszystko razem dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na ok. 30 minut do lodówki.

    Po schłodzeniu porcjujemy ciasto i formujemy kule wielkości orzecha włoskiego.

    Tak przygotowane układamy na talerzu i wkładamy do zmrożenia na ok. 20 minut.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z 1 łyżeczką oleju.

    Patyczki/rurki wbijamy w schłodzone kulki a następnie zanurzamy w czekoladzie ( nadmiar musi skapnąć ).

    Dekorujemy kolorową posypką i delikatnie odstawiamy do zastygnięcia.

    Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować