Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formy babeczek obkładamy folią aluminiową. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, zostawiamy do zastygnięcia.
2.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3.Gdy czekolada gęstnieje smarujemy babeczki czekoladą i wkładamy do lodówki, czynność powtarzamy 2 razy tak aby było grubiej czekolady. (dlatego żeby przy zdejmowaniu foli czekolada nam się nie pokruszyła). Po zastygnięciu folie zdejmujemy bardzo delikatnie.
4.Po zastygnięciu zdejmujemy folię bardzo delikatnie aby nie uszkodzić babeczki.
5.Śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder. Galaretkę kroimy w kostkę. Winogrono myjemy i osuszamy. Dekorujemy czekoladowe babeczki:
1 winogrono, parę kawałków galaretki i bita śmietana ( bitą śmietanę nakładamy za pomocą szprycownicy).
6.Smacznego:)
Porady
Owoce i galaretki można dobierać sobie według własnego uznania:)
Komentarze