Czekoladowe babeczki z migdałami

0 (0 ocen)

Mocno czekoladowe,wszystkim smakują.

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka cukru
    2 tabliczki mlecznej goplany,posiekanej
    2 szklanki mąki
    1 1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki oliwy
    100 g migdałów
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka sody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Czekoladowe babeczki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,kakao,proszek do pieczenia oraz sodę przesiej do miski.
    Dodaj cukier oraz czekoladę i wymieszaj.
    W osobnej misce połącz mokre składniki,dodaj do suchych składników i wymieszaj.
    Foremki do babeczek napełnij do 2/3 wysokości ciastem, W każdą babeczkę włóż kilka migdałów.
    Babeczki piecz w 190 C prze ok 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować