Czekoladowe z jabłkowymi różami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto czekoladowe: Mokre składniki połącz,dodaj suche i miksuj na gładką masę. Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,piec ok.20-25 min,w temp.150 stopni.
2.Kruche róże: Składniki na ciasto zagnieć,rozwałkuj na grubość 1 cm,potnij na 20 pasków o wymiarach 2cm*20 cm,. Jabłka umyj,nie obieraj ze skórki , pokrój na ćwiartki,a każdą na cienkie plasterki(najlepiej obieraczką do warzyw). Na każdy pasek ciasta ułóż plasterki jabłek tak aby wystawały delikatnie poza ciasto ,zawijaj formując rózę.
Przygotuj drugie ciasto czekoladowe w ten sam sposób co pierwsze i ułóż na nim róże,piec 30 min w temp.150 stopni.
3.Krem orzechowo-grysikowy:Mleko zagotuj z cukrem,dodaj kaszę mannę,zdejmij z ognia,dodaj orzechy,odstaw do ostygnięcia. Margarynę utrzyj na puch i dodawaj po łyżce kaszy,miksuj na gładką masę.
4..Na ciasto wyłóż krem i przykryj drugim ciastem z różami.Przed podaniem schłodzić.
Komentarze