CZEKOLADOWA ROLADA Z PIANKĄ MALINOWĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Czekolada i maliny to pyszne połączenie smaków.

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt czekoladowy
    4 jajka
    3/4 szklanki mąki ( w tym 1 łyżka maki kartoflanej)
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    50 g gorzkiej czekolady, startej
    1 łyżka octu

    Upiec dwa takie biszkopty

    Pianka malinowa:
    250 ml śmietanki
    250 ml serka homogenizowanego
    1 śmietan fix
    1 galaretka malinowa
    1 szklanka wody
    2 szklanki malin

    Do dekoracji:
    biała czekolada
    maliny


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery

Czekoladowa rolada z pianką malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka rozmieszać z łyżką octu. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli. Ubijać dodając po łyżce cukru. Zmniejszyć obroty miksera i powoli dodawać żółtka.Dodać po łyżce mąki przesianej z proszkiem i kakao i wymieszać łopatką, dlugo nie mieszać aby ciasto nie opadło.Dodać czekoladę, i wymieszać. Wyłożyc na formę z piekarnika wylożoną papierem i posmarowana tłuszczem, ciasto równo rozsmarować . Upiec w temp. 170 stopni przez 20-25 minut . Wyłożyc na ściereczkę i zwinąć razem ze ściereczką w rulonik. Przestudzić.
  • 2. Pianka:
    Galaretkę rozpuścic w gorącej wodzie i pozostawic do lekkiego stężenia.
    Śmietankę ubić ze śmietan fix, dodać serek i tężejącą galaretkę. Wyłożyć na biszkopt poukładac część malin, wszystko delikatnie zwinąć w roladę.Polać rozpuszczoną biała czekoladą, udekorować malinami. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.78 (9 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik z pianką malinową

To może cię zainteresować