Czarny ryżowy makaron z szafranowymi krewetkami na ostro

4 (1 ocen)

  • 30 min

Danie które nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda.Na romantyczną kolację we dwoje jest strzałem w 10!

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :
    ** czarny makaron ryżowy – 250 g
    ** krewetki koktajlowe – 150 g
    ** Smakowita pajda z ziołami ogrodowymi – 3 łyżki
    ** sól – do smaku
    ** pieprz biały – do smaku
    ** chili świeże – 1 szt
    ** szafran – 1 szczypta
    ** czosnek – 4 ząbki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Czarny ryżowy makaron z szafranowymi krewetkami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Wszystko przygotowujemy przed samym podaniem – żadnego ze składników nie należy odgrzewać.

    Makaron gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez kilka minut – absolutnie nie należy makaronu rozgotować , gdyż nie tylko straci swoje walory ale też będzie niesmaczny.

    Na patelni rozgrzewamy smalczyk.

    Dodajemy posiekany czosnek , papryczkę chili raz szczyptę szafranu.

    Przesmażamy kilkanaście sekund.

    Wrzucamy oczyszczone krewetki , smażymy kilka minut.

    Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

    Podajemy gorące z ugotowanym makaronem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować