Czarno-biały miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić dołek i po kolei dodawać pozostałe składniki, zaczynając od posiekania miękkiej margaryny. Wszystko połączyć i zagnieść ciasto, po czym podzielić je na 3 jednakowe porcje. Każdą z nich rozwałkować na cienkie placki i przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (24x26 cm.) Piec ok. 10 min. do suchego patyczka. Gdy ostygną wyjąć z blaszki.
2.Masa:
Na mleku ugotować kaszę mannę, następnie ją wystudzić.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę, po czym porcjami dodawać kaszę mannę. Powstałą masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
3.Wykonanie:
Na pierwszy placek wyłożyć masę jasną, przykryć to drugim plackiem, na to rozsmarować masę kakaową i przykryć trzecim plackiem. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Komentarze