Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczeń pokroić w plastry o grubości 1cm w poprzek włókien. Rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Każdy płat posmarować musztardą, osolić i posypać pieprzem. Na wierzch ułożyć starty ser żółty na tarce o drobnych oczkach, drobno posiekana zieloną natkę pietruszki i odrobinę czosnku przeciśniętego przez praskę czosnku.
2.Zwinąć roladki.
3.Każda roladkę posolić i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić ok 1h do miękkości, od czasu do czasu w zależności od potrzeby podlewając wodą.
4.Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa.
5.Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody, dodać śmietanę i kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku.
Porady
W zalezności od potrzeby roladki można spiąć za pomocą wykałaczek.
Komentarze