Czosnkowa pierś z kurczaka

5 (157 ocen)

Jeśli ich spróbujesz nie będziesz mogła się im oprzeć... ;)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka musztardy
    czosnek
    ziarenka smaku
    olej lub oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czosnkowa pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w kostkę (ok.2x2cm).

    Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę.
    Dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, musztardę, ziarenka smaku i czosnek przeciśnięty przez praskę
    (w zależności kto ile lubi - ja daję 3-4 ząbki).

    Wszystko razem dokładnie ubić (żeby wyszło ciasto jak na naleśniki).

    Do przygotowanego ciasta wrzucić kawałki kurczaka i pozostawić w lodówce na 24h. Piec na głębokim oleju na złoty kolor,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować