1.Ciasto: margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Dodać 1 szklankę mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać skórkę i sok z wyparzonej cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystko dokładnie połączyć, wylać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki i piec ok. 40 minut w 180 stopniach C.
2.Krem: w połowie mleka rozprowadzić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać budyń i gotować do zgęstnienia. Następnie dodać margarynę i gotować na małym ogniu do połączenia. Gdy masa będzie jednolita, dodać galaretkę i mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia i połączenia z masą.
3.Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części. Na spodnią część wylać gorącą masę, przykryć drugą częścią i odstawić do całkowitego wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem lub polać cytrynowym lukrem.
Komentarze