Naleśniki z dodatkiem cydru jabłkowego, dzięki któremu są lekko kwaskowate. Nadzienie słodkie, z prażonymi jabłkami, rodzynkami i śmietankowym serkiem.
Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnuszka razem z rodzynkami i podlać cydrem. Prażyć, aż jabłka zmiękną, a rodzynki zwiększą swoją objętość. Przyprawić cynamonem i ewentualnie cukrem.
2.Jajka ubijać z solą, aż staną się białe. Wlać mleko i wsypać mąkę. Połączyć. Na końcu wlać cydr i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron.
3.Na naleśniku rozsmarować niewielką ilość serka, a na połowie wyłożyć uprażone jabłka z rodzynkami. Złożyć na cztery. Smacznego!
Komentarze