Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami

5 (158 ocen)

Naleśniki z dodatkiem cydru jabłkowego, dzięki któremu są lekko kwaskowate. Nadzienie słodkie, z prażonymi jabłkami, rodzynkami i śmietankowym serkiem.

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    2 jajka
    szczypta soli
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki cydru
    1 szklanka mąki pszenne
    j
    NADZIENIE:
    4 słodkie jabłka
    1/2 szklanki rodzynek
    1/4 szklanki cydru
    cynamon
    100g serka śmietankowego
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0rwhfm7 1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnuszka razem z rodzynkami i podlać cydrem. Prażyć, aż jabłka zmiękną, a rodzynki zwiększą swoją objętość. Przyprawić cynamonem i ewentualnie cukrem.
  • image-12tii99 2. Jajka ubijać z solą, aż staną się białe. Wlać mleko i wsypać mąkę. Połączyć. Na końcu wlać cydr i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron.
  • image-03q8yc6 3. Na naleśniku rozsmarować niewielką ilość serka, a na połowie wyłożyć uprażone jabłka z rodzynkami. Złożyć na cztery. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Rodzynki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować