Cycki murzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do formy 20 / 40 cm. Piec 30 minut w temperaturze 150 st C
2.CIASTO MAKOWO - KOKOSOWE
Ubić białka na sztywno dodając powoli cukier a następnie żółtka i wszystkie sypkie produkty. Piec ok 30 minut w temperaturze 160 st C.
3.MASA BUDYNIOWA
Ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć z masłem.
4.Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo-kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu masy ułożyć biszkopty namoczone w winie. Na każdy biszkopt ułożyć po jednej rodzynce. Polać polewą czekoladową. Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Ciasta pieczemy na blaszkach o wymiarach 20 cm / 40 cm
Komentarze