Cynamonowe udka z makaronem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. przygotowujemy marynatę z miodu, 3 łyżek oleju i cynamonu
2. udka solimy, mieszamy w marynacie i wstawiamy na pół godziny do lodówki
3. na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i obsmażamy krótko udka
4. nagrzewamy piekarnik na 160 stopni, obsmażone udka wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pozostałą marynatą , wstawiamy do piekarnika na 40 minut od czasu do czasu polewając je powstałym sosem
5. gotujemy makaron al dente
6. papryke kroimy w paski
7. na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy pokrojoną paprykę ok. 5 minut dodajemy chili, sól i pieprz do smaku a następnie wrzucamy ugotowany makaron i całość smażymy jeszcze ok 3 minut
8. makaron z papryką przekładamy na talerz i układamy na nim upieczone udka
Komentarze