Curry z indyka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy olej,
rozgrzewamy. Wsypujemy
słodką paprykę, kurkumę
i curry. Chwilę podsmażamy,
cały czas mieszając, aż przyprawy
uwolnią aromat.
2.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy w kawałki. Cebule
obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Z mięsem wkładamy do
garnka z przyprawami. Mieszamy.
Smażymy, aż przejdzie
kolorem i aromatem przypraw.
3.Marchewkę obieramy, myjemy
i ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Wraz z pokrojonym
w kawałki ananasem
dodajemy do mięsa. Chwilę
smażymy. Wsypujemy chili
i wlewamy mleczko kokosowe.
Dusimy do miękkości. Danie
doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ryżem, posypujemy
posiekaną natką.
Komentarze