Curry warzywne ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

100 % szczęścia na talerzu ;) Pyszna warzywna potrawka.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 2-3 osoby:
    3 duże ziemniaki
    1 duża cebula
    5 cm jasnej części pora
    10 niewielkich pieczarek
    1 duży ząbek czosnku
    2 duże garści świeżego szpinaku
    posiekana natka zielonej pietruszki
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka masła
    3 łyżki gęstego mleka kokosowego
    1 płaska łyżeczka curry
    0,5 łyżeczki mielonego kuminu włoskiego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry warzywne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0j2lfyy 1. Przygotowanie:
    Obrane: cebulę i ziemniaki kroję w dużą kostkę, pora siekam w półplasterki. Rozgrzewam olej w głębokiej patelni i wrzucam pokrojone warzywa, lekko je solę i pod przykryciem smażę ok. 15 minut, mieszając by się nie przypaliły. W tym czasie ziemniaki powinny zmięknąć. Wtedy dorzucam pokrojone na 4 części pieczarki i dalej duszę pod przykryciem, jakieś 10 minut. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko kokosowe i przyprawy, duszę jeszcze kilka minut. Na koniec wrzucam posiekane grubo liście szpinaku, natkę pietruszki i masło, duszę 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować