Cukiniowe ruloniki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole. Moja rodzina je wprost uwielbia.

Składniki:

  • ● mała cukinia
    ●15 dag ryżu
    ● puszka tuńczyka w oleju
    ● kostka rosołowa
    ● ząbek czosnku
    ● szczypiorek
    ● sól
    ● pieprz

Cukiniowe ruloniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, osuszamy
    i kroimy wzdłuż w cienkie
    plastry. Kostkę rosołową
    rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku.
    Wkładamy plastry cukinii
    i gotujemy ok. 5 minut.
    Dokładnie osączamy.
  • 2. Ryż gotujemy według
    przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Tuńczyka
    lekko osączamy,
    a następnie rozdrabniamy
    i mieszamy z ryżem. Dodajemy
    przeciśnięty przez
    praskę czosnek. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Cukinię zwijamy w ruloniki,
    zostawiając wolny środek.
    Wypełniamy farszem.
    Szczypiorek myjemy, osączamy,
    dekoracyjnie zawiązujemy
    wokół ruloników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy