Cukiniowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podsmaż na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulkę. Na osobnej patelni podduś na oleju pokrojoną w słupki cukinię (ze skórką, bez pestek) i pokrojone w kosteczkę jabłko. Połącz zawartość obu patelni.
2.Do ostudzonych warzyw dodaj pokrojonego w kosteczkę pomidora, posiekaną natkę pietruszki i zmiażdżony czosnek. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeżeli sałatka jest sucha, dodaj odrobinę oleju rzepakowego.
3.Sałatkę włóż na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem ponownie wymieszaj i posyp natką pietruszki.
Porady
Jeżeli masz ochotę na odrobinę ostrości, dodaj do sałatki drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Komentarze