Cukiniowo-tuńczykowe tortille.

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie danie, zwłaszcza wtedy, gdy nie chce się gotować :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka -odsączone,
    250 g cukinii,
    4 tortille,
    2 ząbki czosnku-przeciśnięte przez praskę,
    1 czerwona cebula-pokrojona w piórka,
    1 łyżeczka papryki w proszku,
    1 łyżeczka chili,
    1 łyżeczka kminu rzymskiego (zmielonego),
    3 łyżki oleju rzepakowego,
    ostry keczup

Cukiniowo-tuńczykowe tortille. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona cukinia-chwilę smażona 1. Cukinię umyj, osusz a następnie pokój w średnie kawałki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć pokrojoną cukinię- smaż chwilę.
  • cukinia z cebulą,czosnkiem i przyprawami 2. Do cukinii dodaj cebulę, czosnek i przyprawy, smaż jeszcze chwilkę, aż cebula się "złamie".
  • cukinia z tuńczykiem 3. Przełóż cukinię do miski z odsączonym wcześniej tuńczykiem, wszystko razem wymieszaj, ewentualnie jeszcze dopraw solą.
  • smazenie zwiniętych tortilli 4. Na rozgrzanej suchej patelni podgrzej tortille po minucie na każdą ze stron. Każdy placek posmaruj keczupem, nałóż tuńczyka i zwijaj ciasno tortille.
    Smaż je na pozostałym oleju do zbrązowienia się tortilli. Podawaj z ostrym keczupem lub sosem taco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy