Cukinie faszerowane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Fajne danie na grilla

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukinie: 12 sztuk
    - pieczarki: 400 gramów
    - Cebule: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - mozarella tarta: 200 gramów
    - sól,pieprz: 1 szczypta

Cukinie faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć, wydrążoną cukinię przysmażyć na maśle. Pieczarki i cebulę drobno posiekać, przysmażyć na oliwie, dodać posiekaną drobno paprykę i dusić razem. Dodać miąższ z cukinii, mozarellę, jajko, bułkę tartą,natkę i wymieszać. Przyprawić. Farszem napełnić cukinie, umieścić na tacce i smażyć na grillu do miękkości.Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy