Cukinia z wątróbką

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tym daniem zachwyca się mój synek Patryk

Składniki:

  • ● 2 cukinie
    ● 20 dag pieczarek
    ● 40 dag wątróbek drobiowych
    ● cebula
    ● 2 marchewki
    ● oliwa
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● bazylia
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● 2 łyżki śmietany
    ● łyżeczka przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy, mielimy.
    Cebulę siekamy, pieczarki
    kroimy w plastry. Obrane marchewki
    ścieramy na tarce
  • 2. Cebulę szklimy na oliwie,
    dodajemy wątróbkę, pieczarki,
    marchewkę i podlewamy
    wodą. Dusimy, a gdy wątróbka
    zmięknie, doprawiamy
  • 3. Śmietanę mieszamy z przecierem.
    Wlewamy do wątróbki
    i dusimy.
  • 4. Cukinie myjemy i nie obierając,
    kroimy w cienkie paski.
    Wkładamy do wrzącej wody,
    gotujemy 2 minuty, odcedzamy.
    Podajemy z wątróbką,
    posypane natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować