Cukinia z bobem i mozzarellą

0 (0 ocen)

Całość do zaledwie około 230 kcal

Składniki:

  • 10 dag bobu
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    10 dag zielonej cukinii z miękką skórką
    sól morska z pieprzem
    świeża lub suszona bazylia
    4 dag mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia z bobem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób opłukać, ugotować al’dente, lekko przestudzić, obrać ze skórki.
    Cukinię opłukać, osuszyć, pokroić w grubsze ćwierć plastry.
    Czosnek obrać, pokroić w plasterki.
    Mozzarellę pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, wrzucić najpierw czosnek, a po chwili smażenia cukinię.
    Kiedy cukinia zmięknie, dołożyć obrany bób, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem podgrzewać.
    Po lekkim przestudzeniu dodać bazylię i mozzarellę, delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Bób Cukinia Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować